Ryba a mořské plody na citronu
Suroviny
- 300 g Makrela obecná
 - 300 g Losos - filety
 - 20 ml Olej olivový
 - 40 ml Ocet vinný
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 12 ks Krevety tygří - loupané
 - 1 ks Řeřicha
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Sépie
 - 12 ks Mušle svatojakubské
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Estragon
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1349 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1829 mg
 - Bílkoviny 383 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 1760.3 mg
 - Draslík 970.2 mg
 - Vláknina 2998.9 mg
 - Vitamín A 2998.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme šťávu, olej, kousky makrely a lososa, mušle, krevety, kolečka sépie. V ledničce marinujeme plody asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Zatím smícháme nahrubo nasekaný estragon, ocet, šťávu z 1 citronu, pepř a olej. Vše umixujeme.
 - 
                                3
Ryby a mořské plody vyjmeme z marinády a grilujeme je s cibulí asi 6 minut, průběžně obracíme.
 - 
                                4
Na talíři rybu a plody zdobíme okurkou, dresinkem a řeřichou.