Pečený pstruh na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2071 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 999.9 mg
  • Vláknina 5628.5 mg
  • Vitamín A 5628.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Očištěnou rybu dobře prosolíme ze všech stran a na 20 minut odložíme. Poté opláchneme a osušíme. Do kůže uděláme 3 zářezy z každé strany a do nich vsuneme plátky z jednoho citronu. Do břicha vložíme rozmarýn, hřebíček a rybu položíme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 2

    V pánvičce rozpálíme olej a krátce orestujeme plátky česneku. Směs poté přelijeme přes rybu. Pekáč vložíme do trouby a za častého polévání šťávou pečeme asi 20 minut, dokud maso nejde dobře od kostí a kůže není dozlatova.

  • 3

    Z druhého citrónu vymačkáme šťávu, kterou pokapeme upečenou rybu. Dozdobíme plátky citronu a bylinkami.

Komentáře k receptu