Ryba s pyré
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 800 g Pstruh
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.125 l Ocet vinný
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 399.7 mg
 - Draslík 1463.8 mg
 - Vláknina 9595.5 mg
 - Vitamín A 9595.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Svážeme nití ocas a hlavu pstruha.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Nasekáme petrželku. Do hrnce dáme litr vody, přidáme ocet, cibuli, petrželku, bobkový list a pepř, necháme 20 minut vařit.
 - 
                                3
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě 20 minut, poté je scedíme.
 - 
                                4
Ve woku rozehřejeme máslo a brambory promícháme, posypeme je natrhaným koprem.
 - 
                                5
V octovém vývaru uvaříme pstruhy cca 15 minut.
 - 
                                6
Žloutky promícháme se solí a vyšleháme je. Misku se žloutky dáme do vodní lázně a přiléváme zbytek citronové šťávy, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                7
Podáváme se pstruhem a bramborami.