Povidla z čerstvé mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 307 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 20.5 mg
 - Vláknina 9280 mg
 - Vitamín A 9280 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté rozemeleme na masovém mlýnku a znovu krátce povaříme.
 - 
                                2
Přisypeme cukr, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů a téměř všechen rum a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Povidla rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme zbylým rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.