Pomerančové řezy s krémem
Suroviny
- 340 g Brambory
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 140 g Cukr moučkový
 - 70 g Cukr moučkový
 - 2 kávová lžička Mouka bramborová
 - 2 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 2 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 1 ks Pomeranče
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 15 polévková lžíce Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 375.8 mg
 - Draslík 376.9 mg
 - Vláknina 5208.7 mg
 - Vitamín A 5208.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 107.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme cukr se žloutky a nastrouhanou pomeračovou kůrou, třeme cca 30 minut do zhoustnutí, poté zlehka vmícháme uvařené, studené, prolisované brambory a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, přelijeme krémem a dozdobíme nakrájeným pomerančem.
 - 
                                3
Na krém smícháme všechny ingredience a ušleháme. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, necháme vychladnout a poté krémem potřeme těsto.