Červené zelí na sladkokyselý způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 418.5 mg
 - Vláknina 7790 mg
 - Vitamín A 7790 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 101.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Najemno nakrouháme hlávku červeného zelí. Pomeranč omyjeme, vymačkáme z něho šťávu a kůru nasekáme na drobné kousky. Chilli papričku včetně semínek nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Smícháme vinný ocet, olivový olej, chilli papričku, vodu z pomerančových květů, cukr, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dáme do malého rendlíku povařit na mírném ohni asi 5 minut. Asi 2 lžíce směsi odebereme a uschováme pro další využití.
 - 
                                3
Nakrouhané zelí dáme do zapékací mísy, zalijeme povařenou směsí, přiklopíme a dáme péci do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme asi 3 hodiny, přičemž zelí čas od času kontrolujeme, případně podléváme uschovanou směsí.