Krůtí roládky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1634 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 377.8 mg
 - Draslík 661.3 mg
 - Vláknina 1465 mg
 - Vitamín A 1465 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, potřeme olejem, krůtí plátky naklepeme, osolíme, okmínujeme, na každý plátek položíme 1 vejce, zabalíme do roládky, zpevníme párátky a v pánvi na másle zprudka osmahneme ze všech stran. Roládky vložíme do hrnce, přilijeme pomerančovou šťávu, sklenici vody, a dusíme 0,5 hodiny. Roládky rozkrojíme napůl tak, abychom překrojili napůl vejce uvnitř, upravíme na talířky, vydušenou šťávu v hrnci zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Šťávou přelijeme roládky a podáváme.