Švédská pomerančová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 236 mg
 - Vláknina 981.7 mg
 - Vitamín A 981.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku dáme 3 plátky želatiny, smícháme se třemi lžícemi studené vody a necháme nabobtnat. Poté pomalu zahříváme, až se rozpustí, často promícháme. Dáváme pozor, aby nepřišla k varu, stačí jen zahřívat na 70 - 80°C. Poté želatinu necháme vychladnout.
 - 
                                2
Červený pomeranč omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme ho. Z pomeranče jemně nastrouháme kůru. V misce smícháme žloutky se 100 g cukru a vyšleháme do pěny. Přimícháme pomerančovou kůru, pomerančovou i citrónovou šťávu, směs důkladně vymícháme.
 - 
                                3
Z vaječných bílků a 100 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkového krému postupně (za stálého šlehání) přidáváme želatinu a šleháme do ztuhnutí. Poté zlehka zapracujeme sníh z bílků. Pomerančovou pěnu dáme do skleněných pohárů a necháme je v chladničce asi 1 - 2 hodiny vychladnout. Mezitím oloupeme pomeranč, abychom získali čisté dílky bez bílých slupek. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
 - 
                                4
Vychladlou pomerančovou pěnu ozdobíme šlehačkou, měsíčky pomeranče a podáváme.