Kuře na pomerančích II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 231 mg
 - Draslík 963.8 mg
 - Vláknina 12925 mg
 - Vitamín A 12925 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drůbky z kuřete omyjeme a spolu s nastrouhanou kořenovou zeleninou a kouskem cibule dáme vařit do osolené vody, abychom získali vývar.
 - 
                                2
Omyté kuře osušíme, osolíme a upečeme na másle.
 - 
                                3
Oloupaná jablka rozdělíme na 6 dílků, zbavíme jadřinců, dáme do misky z varného skla, posypeme cukrem, podlijeme 3 lžícemi vody, přikryjeme a podusíme. Dusíme pouze tak krátce, aby se nám nerozpadla.
 - 
                                4
Ze šťávy z kuřete odlijeme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru z drůbků, přimícháme Maizenu rozmíchanou v troše chladného vývaru a povaříme. Na závěr do šťávy přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče a prohřejeme. Dobře oloupané pomeranče zbavíme bílé blány, rozdělíme na měsíčky.
 - 
                                5
Upečené a naporcované kuře vyskládáme na mísu, obložíme dušenými jablky a dílky pomerančů. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jinou přílohu již nepodáváme.