Jablka a maliny v růžovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 1 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 511.6 mg
- Vláknina 29006 mg
- Vitamín A 29006 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyhřáté větší čajové konvice vhodíme růžový čaj, zalijeme litrem vroucí vody a necháme 4 minuty louhovat. Poté scedíme. Do nerezového hrnce nasypeme cukr, přidáme citronovou šťávu, zalijeme čajem a promícháme.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Na 5min je vložíme do připraveného nálevu. Směs vylijeme na plech s vyvýšenými okraji a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Poté slijeme do mísy, přidáme maliny a důkladně promícháme.
-
3
Rozdělíme do malých misek a podáváme.