Malinový šerbet s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 ks Máta
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Malinová pálenka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 178.5 mg
  • Vláknina 6500.4 mg
  • Vitamín A 6500.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny omyjeme, několik odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a pyré prolisujeme jemným sítem.

  • 2

    V kastrůlku zahřejeme malinovou pálenku k bodu varu, za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a bílé víno.

  • 3

    Vše nalijeme do mělké mísy a mrazíme 4-5 hodin. Každých 45 minut šerbet dobře promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.

  • 4

    Před podáváním naplníme šerbet do vychlazených sklenic, ozdobíme malinami a lístky máty.

Komentáře k receptu