Angrešt s vinnou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 186.3 mg
 - Vláknina 7952 mg
 - Vitamín A 7952 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vinnou pěnu smícháme citronovou kůru, víno, muškátový oříšek, zázvor a citrónovou šťávu. Zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.
 - 
                                2
V hrnci smícháme cukr a citrónovou kůru. Přilijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme angrešt, opět přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté jej dáme do mísy.
 - 
                                3
Sirup vaříme další 3 minuty, dokud nezhoustne. Odstavíme a necháme 2 minuty chladnout. Poté sirupem přelijeme angrešt, necháme asi 20 minut chladnout.
 - 
                                4
Směs na vinnou pěnu přelijeme do větší mísy, přidáme šlehačku a vyšleháme do pěny. Přisypeme práškový cukr, pečlivě promícháme. Angreštovou směs rozdělíme do skleniček a ozdobíme vinnou pěnou.