Terinka z červeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 225.3 mg
 - Vláknina 10992.8 mg
 - Vitamín A 10992.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole svaříme cukr se 450ml vody (asi 2 minuty). Po mírném vychladnutí vmícháme bezinkový sirup a citronovou šťávu.
 - 
                                2
Želatinu vsypeme do misky s trochou teplé vody a necháme 2 minuty bobtnat. Misku postavíme do větší nádoby z vroucí vodou a želatinu mícháme, až se rozpustí. Vmícháme do svařeného sirupu.
 - 
                                3
Formu o objemu 900g postavíme do pekáče a kolem upěchujeme nadrcený led a přilijeme trochu vody.
 - 
                                4
Dno formy posypeme omytými malinami, které přelijeme trochou sirupu. Necháme ztuhnout. Potom přisypeme omytý rybíz a omyté borůvky, přelijeme částí sirupu a necháme ztuhnout. Nakonec posypeme omytými, na čtvrtky nakrájenými jahodami a přelijeme zbylým sirupem. Vložíme i s pekáčem do chladničky nejméně na 3 hodiny.
 - 
                                5
Před podáváním terinku krátce postavíme do horké vody a vyklopíme. Můžeme podávat ozdobenou ovocem, šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                