Neředěný bezinkový mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 840 mg
 - Vláknina 42000 mg
 - Vitamín A 42000 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé plody černého bezu, propláchneme je pod tekoucí vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté rozmačkáme a odložíme na několik hodin, aby bezinky pustily šťávu. Vylisujeme a znovu necháme odstát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.
 - 
                                2
Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C a teplý mošt ihned rozdělíme do vyhřátých, čistých lahví. Důkladně uzavřeme, zabalíme do deky a necháme vychladnout. Poté uchováme na chladném a temném místě. Přisladíme a rozředíme až při použití dle chuti.