Kvašené bezinkové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 224.5 mg
 - Vláknina 10530 mg
 - Vitamín A 10530 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme.
 - 
                                2
Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a přelijme do čisté láhve o objemu 5l a postavíme do větší nádoby. Přidáme rozdrobené droždí, zakryjeme celofánem a necháme cca 3 týdny kvasit.
 - 
                                3
Poté stáhneme víno do čistých láhví a uzavřeme. Podáváme po malých dávkách jako lék.