Kompotované ostružiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 203.5 mg
 - Vláknina 13250 mg
 - Vitamín A 13250 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ostružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme je do sklenic střídavě s cukrem, zalijeme studenou vodou a důkladně zavíčkujeme.
 - 
                                2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.