Smažený candát s borůvkovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Candát obecný
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2.5 dl Borůvky
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 118 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 102.4 mg
 - Vláknina 6166.3 mg
 - Vitamín A 6166.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
 - 
                                2
V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
 - 
                                3
V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.
 - 
                                4
Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.
 - 
                                5
Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.