Moldavský angreštový sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 132.7 mg
 - Vláknina 5733.3 mg
 - Vitamín A 5733.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře vyzrálý červený angrešt zbavíme stopek a zbytků okvětí, vypereme v několika vodách pak necháme okapat a nasypeme do varné mísy. Troubu předehřejeme na střední stupeň, vložíme mísu s ovocem a pečeme ho úplně doměkka. Potom necháme hmotu trochu vychladnout, propasírujeme ji přes síto, zvážíme a vsypeme do kastrolu.
 - 
                                2
Odvážíme si cukr v poloviční váze angeštové kaše, k propasírovanému angreštu ho přimícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 30 minut. Potom horkou ovocnou kaši přelijeme na plech se zvednutými okraji vyložený pečícím papírem a rozestřeme ve vrstvě 1-1,5 cm silné. Plech vložíme do pootevřené vlahé trouby a sušíme tak dlouho, dokud hmota nedosáhne gumovité konzistence.
 - 
                                3
Usušený angreštový sýr rozkrájíme na čtverečky a uložíme v suchu.
 - 
                                4
Používáme ke zdobení pečiva i přímé konzumaci.