Angreštová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 22 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 99 mg
- Vláknina 4300 mg
- Vitamín A 4300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a na mírném ohni zahříváme, až začnou bobule praskat. 
- 
                                2Šťávu můžeme také z ovoce vylisovat a vyvařit na 1/3 množství. Rozdělíme do malých skleniček a při teplotě 80°C sterilujeme v zavařovacím hrnci 25 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        