Borůvková pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 280.1 mg
 - Draslík 88.1 mg
 - Vláknina 4008.7 mg
 - Vitamín A 4008.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky nasypeme do kastrůlku, pokapeme citrónovu šťávou, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Žloutky rozšleháme v mixéru, poté přidáme postupně cukr a šleháme dokud směs nezíská bílou barvu. Přilijeme k borůvkám a za stálého míchání a při nízké teplotě asi 8 minut povaříme.
 - 
                                3
Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a necháme okapat.
 - 
                                4
Mísu postavíme na kostky ledu, vlijeme borůvkovou směs, přidáme želatinu a za stálého míchání necháme směs vychladnout.
 - 
                                5
Ze smetany vyšleháme šlehačku a tři čtvrtiny z ní vmícháme do borůvkové směsi. Rozetřeme do formy a vložíme asi na půl hodiny do lednice.
 - 
                                6
Hotový dezert dozdobíme zbytem šlehačky a ihned podáváme.