Rychlá borůvková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
 - Sacharidy 242 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 242 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 292.5 mg
 - Vláknina 18000 mg
 - Vitamín A 18000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme. Nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme. Poté prolisujeme, přidáme cukr, promícháme a vaříme dalších cca 5 minut. Mezitím sbíráme z povrchu vytvořenou pěnu.
 - 
                                2
Šťávu ještě vroucí přelijeme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na studeném a temném místě.