Vepřové medailonky na borůvkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 419 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 827.1 mg
 - Vláknina 1245.8 mg
 - Vitamín A 1245.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme a necháme v oleji alespoň 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce opečeme z obou stran. Pak maso dáme na kraj pánve, v oleji orestujeme povidla, přisypeme borůvky, přilijeme víno, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Vše promícháme, maso opět rozprostřeme po pánvi a přikryté dusíme doměkka.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.