Borůvkové řezy z tvarohového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Tvaroh měkký
  • 75 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Mandle
  • 400 g Borůvky
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 866 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 663.9 mg
  • Vláknina 16582 mg
  • Vitamín A 16582 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 11.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, polovinu nakrájíme na jemno, druhou polovinu na tenké lupínky.

  • 3

    V míse vyšleháme tvaroh s krupicovým cukrem, mlékem a olejem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáme k tvarohové směsi, pak ještě přimícháme nasekané mandle a vypracujeme vláčné těsto.

  • 4

    Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme na obdélník a přendáme na plech s rozprostřeným pečicím papírem. Na těsto dáme borůvky, na každé straně ponecháme volný okraj. Těsto bez borůvek překlopíme nejprve z kratší, pak z delší strany doprostřed.

  • 5

    Koláč pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, pak ho potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme lupínky mandlí a dopečeme ještě dalších přibližně 15 minut.

  • 6

    Upečený koláč necháme mírně vychladnout, pak ho opatrně sundáme z plechu, pocukrujeme a nakrájíme.

Komentáře k receptu