Borůvková povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 161 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 161 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 195 mg
 - Vláknina 12000 mg
 - Vitamín A 12000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci je zcela rozvaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Potom borůvky znovu přivedeme k varu, přimícháme cukr a vaříme, až zcela zhoustnou.
 - 
                                3
Horkými borůvkovými povidly plníme čisté teplé sklenice s patentním uzávěrem. Sklenice uzavřeme, až když povidla v nich vychladnou.