Borůvkový džem bez cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 49.1 mg
 - Vláknina 3000 mg
 - Vitamín A 3000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a v nižším hrnci je vaříme, až pustí šťávu.
 - 
                                2
Potom k nim přidáme umělé sladidlo a ještě 5 minu za stálého míchání vaříme.
 - 
                                3
Když začnou borůvky houstnout, nalijeme je do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.