Pikantní borůvkové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 74.4 mg
 - Vláknina 3460.5 mg
 - Vitamín A 3460.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ji najemno. Masox rozmícháme s vodou a necháme v hrnku přejít varem.
 - 
                                2
Ve větší pánvi smícháme vývar z Masoxu, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek, poměrančovou šťávu, víno, ocet a sušené borůvky. Směs za občasného míchání dusíme, dokud cibule nezměkne a omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Nakonec čatní dochutíme zázvorem a citronovou šťávou.