Mléčný rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 38.5 mg
 - Vláknina 1000 mg
 - Vitamín A 1000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 310.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1,5 dl mléka přivedeme k varu a přidáme kostkový cukr.
 - 
                                2
Ve zbylém mléce rozmícháme solamyl a za stálého míchání ho přilijeme do vroucího mléka. Přidáme vanilkový cukr, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.
 - 
                                3
Směs nalijeme do formiček a uložíme v chladu.
 - 
                                4
Před podáváním ozdobíme rosol čerstvými jahodami a pocukrujeme moučkovým cukrem.