Jahodový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 149.8 mg
 - Vláknina 6700 mg
 - Vitamín A 6700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jahody rozmačkáme vidličkou v porcelánové míse, zalijeme 2 litry převařené, studené vody, protřeme hustým sítem a šťávu ponecháme stranou.
 - 
                                2
Zbylou dřeň zalijeme pětinásobným množstvím horké vody, 5 minut povaříme, přecedíme, znovu přivedeme k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Přilijeme šťávu z jahod, promícháme, osladíme, okyselíme šťávou ze dvou citronů, přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Prochladlý rosol nalijeme do formiček a uložíme v chladu.