Jahodové misky se sněhovými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 687.1 mg
 - Vláknina 11865.9 mg
 - Vitamín A 11865.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Jahody rozpůlíme, rebarboru nakrájíme na kousky. Lehce ji zkaramelizujeme na 150 g cukru a podlijeme vínem. Mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme 500 g jahod, krátce povaříme a necháme táhnout asi 5 minut. Směs prolisujeme přes síto a chladíme asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Ze sněhu vypichujeme lžící noky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme těsně pod bodem varu asi 10 minut.
 - 
                                3
Chlazený ovocný protlak rozdělíme do misek a přidáme zbylé jahody. Posypeme skořicí a navrch upravíme sněhové nočky. Dezert ozdobíme lístky máty.