Zuppa inglese
Suroviny
- 150 g Piškoty cukrářské
 - 500 g Jahody zahradní
 - 570 ml Mléko polotučné
 - 140 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 190.8 mg
 - Draslík 276.2 mg
 - Vláknina 6994.2 mg
 - Vitamín A 6994.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s troškou mléka. Ušleháme vejce, cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v hluboké pánvi s moučnou směsí, na mírném ohni mícháme, až směs zhoustne a začne se vařit.
 - 
                                2
Vaříme asi minutu, než začne směs obalovat zadní stranu lžíce. Pánev zakryjeme povoskovaným papírem, necháme trochu vychladnout.
 - 
                                3
Osm stejně velkých jahod i se stopkou dáme stranou, ostatním stopky odstraníme. Na dno skleněné mísy rozložíme polovinu cukrářských piškotů a pokapeme trochou Amaretta. Jahody překrojíme, v jedné vrstvě je položíme na piškoty. Na ně nalijeme vrstvu směsi a vše opakujeme. Navrch dáme poslední vrstvu směsi, necháme zcela vychladnout.
 - 
                                4
Smetanu ušleháme a v tenké vrstvě jí naneseme na horní vrstvu ztuhlé směsi. Zbylou šlehačku nastříkáme kolem okraje mísy a ozdobíme jahodami. Podáváme studené.