Jahodové pyré se smaženým hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 211.2 mg
 - Draslík 421.4 mg
 - Vláknina 11102.5 mg
 - Vitamín A 11102.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 147 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit.
 - 
                                2
Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut.
 - 
                                4
Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce.
 - 
                                5
Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou.