Jahody v badyánovém sirupu s anýzem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jahody zahradní
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Pastis
  • 3 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 306.5 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    150ml vody s cukrem a hvězdičkami badyánu přivedeme k varu. Poté přilijeme pastis a směs necháme mírně vychladnout.

  • 2

    Jahody omyjeme, odstraníme stopky a podélně rozpůlíme. Rozložíme do hlubokých talířů, přelijeme vlažným sirupem a vložíme na 2hodiny do lednice.

  • 3

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu