Jahody v badyánovém sirupu s anýzem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 306.5 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
150ml vody s cukrem a hvězdičkami badyánu přivedeme k varu. Poté přilijeme pastis a směs necháme mírně vychladnout.
 - 
                                2
Jahody omyjeme, odstraníme stopky a podélně rozpůlíme. Rozložíme do hlubokých talířů, přelijeme vlažným sirupem a vložíme na 2hodiny do lednice.
 - 
                                3
Podáváme vychlazené.