Jahody na kokosové rýži s praženými vločkami
Suroviny
- 500 g Jahody zahradní
 - 100 g Ovesné vločky
 - 152 g Rýže basmati
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 400 ml Kokosové mléko
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Sirup javorový
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Limetková kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 336 mg
 - Vláknina 10159.2 mg
 - Vitamín A 10159.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Povaříme v hrnci rýži, kokosové mléko, instantní ovesné vločky, cukr a limetovou kůru a šťávu. Za častého zamíchání necháme ještě 20 minut bobtnat.
 - 
                                2
Jahody rozpůlíme a v míse smícháme s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Necháme 10 minut odležet. Poté polovinu jahod rozmixujeme.
 - 
                                3
Ovesné vločky oparžíme na suché pánvi a osladíme medem.
 - 
                                4
Naservírujeme na dezertní talířky jahodové pyré s kopečky kokosové rýže a posypeme praženými vločkami. Obložíme zbylými jahodami a meduňkou.