Mražená jahodová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 76.5 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé jahody omyjeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši, kterou přendáme do misky. Metlou do ní přimícháme sirup a jakmile nám vznikne hladký krém, vmícháme postupně ručně ušlehanou smetanu tužší konzistence. Pěnu rozdělíme do formiček nebo ji můžeme zamrazit vcelku - podle toho, na co ji budeme potřebovat. Pěna je vhodná jako náplň zmrzlinových dortů nebo pohárů.