Jahodový ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 50 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 155 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Urovnáme je do čisté sklenice, zalijeme vinným octem a dobře uzavřeme.
 - 
                                2
Sklenice necháme 14 dní stát a 2x denně obsah protřeseme.
 - 
                                3
Ocet procedíme přes síto vyložené čistým plátýnkem do čisté sklenice a necháme dalších 14 dní stát.
 - 
                                4
Nakonec ocet přefiltrujeme do čisté uzavíratelné nádoby.