Bavoráky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 50.8 mg
 - Draslík 473 mg
 - Vláknina 7978.7 mg
 - Vitamín A 7978.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrníčku nalijeme mléko, trochu ho zahřejeme, přidáme 1 lžíci vanilkového cukru, rozdrobené droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, zbylý vanilkový cukr, sůl, přidáme kvásek, vypracujeme hladké těsto, aby nelepilo na ruce a na teplém místě necháme vykynout 30 minut.
 - 
                                3
Vykynuté těsto přendáme na vál, těsto válečkem rozválíme na velký plát a skleničkou vykrajujeme kolečka, které v pánvi na rozehřátém oleji pečeme dorůžova.
 - 
                                4
Do misky vylijeme smetanu, přidáme jahody, rozmixujeme a vzniklou směsí upečené bavoráky na talíři poléváme.