Ovocné kosočtverce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 52.2 mg
 - Vláknina 2935 mg
 - Vitamín A 2935 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto vyválíme na 5 mm. Nakrájíme je na proužky 7 cm široké, poté je napříč rozkrojíme na 8 kosočtverečků. Rozložíme na navlhčený plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                2
Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 230°C dozlatova. Přeneseme na drátěnou podložku. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na kosočtverečky rozložíme jahody a borůvky. Ušleháme šlehačku, osladíme ji cukrem a rozdělíme ji na kosočtverečky. Ozdobíme nektarinkami, zbývajícími jahodami a borůvkami. Ihned podáváme.