Roláda s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 125.2 mg
 - Vláknina 2775 mg
 - Vitamín A 2775 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymažeme plech a vyložíme ho papírem na pečení.
 - 
                                2
Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý a lesklý.
 - 
                                3
Sníh rozetřeme na papír na pečení. Posypeme nakrájenými mandlemi.
 - 
                                4
Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova, asi 10 minut. Stáhneme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek.
 - 
                                5
Odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout.
 - 
                                6
Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ho ušlehanou šlehačkou
 - 
                                7
a nakrájenými jahodami.
 - 
                                8
Opět srolujeme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme.