Jahodový piškot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 136.3 mg
 - Draslík 58.1 mg
 - Vláknina 750 mg
 - Vitamín A 750 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.
 - 
                                2
Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.
 - 
                                3
Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na
 - 
                                4
drátěnou podložku a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.
 - 
                                6
Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.