Nákyp letní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 16 mg
 - Draslík 400.5 mg
 - Vláknina 21693.3 mg
 - Vitamín A 21693.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šest forem o objemu 1,5dl vytřeme máslem. Formy vyložíme plátky chlebů bez kůrky.
 - 
                                2
Cukr s vodou dáme do pánve a necháme rozpustit, poté uvedeme do varu a 2 minuty vaříme.
 - 
                                3
Stranou ponecháme 6 jahod na ozdobení. Do vzniklého sirupu přidáme polovinu malin, červený rybíz, ostružiny a větší jahody rozkrojíme napůl a vaříme do měkka, aby neztratily svůj tvar.
 - 
                                4
Do forem přendáme ovoce a trochu šťávy, přikryjeme dalšími plátky chleba. Okraje forem zalijeme menším množstvím šťávy, aby se chléb namočil. Přiklopíme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc ztuhnout.
 - 
                                5
Zbylé maliny rozmixujeme v mixéru, přidáme ovocnou šťávu k vytvoření řidší konzistence.
 - 
                                6
Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou.
 - 
                                7
Ozdobíme uloženými jahodami a podáváme.