Palačinkové obálky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 95 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 285.3 mg
 - Draslík 144.3 mg
 - Vláknina 3662.5 mg
 - Vitamín A 3662.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 102 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme vejce a smetanu do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem, až vznikne hladké těsto, které necháme uležet.
 - 
                                2
Ve vodní lázni zahříváme jahodový džem a třtinový cukr, když se spojí a zhoustnou, do chladnoucí směsi vmícháme nadrobno nakrájené čerstvé jahody.
 - 
                                3
Z palačinkového těsta upečeme velmi tenké palačinky, které vždy po dvou použijeme na obálku. První palačinku potřeme bohatě vanilkovým krémem (Lipánek, Pribináček, Termix), na střed navršíme jahodovou směs. Zakryjeme druhou palačinkou a všechny čtyři okraje spojených palačinek přehneme dovnitř, čímž vznikne čtvercová obálka. Podáváme posypané moučkovým cukrem.