Džem z čerstvých jahod a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 215.2 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz očistíme, rozmačkáme, vložíme do pánve a zprudka povaříme. Jahody omyjeme, očistíme a přisypeme k rybízové kaši. Za stálého míchání chvíli provaříme.
 - 
                                2
Přidáme cukr a společně vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Džem necháme trochu vychladnout, poté rozdělíme do čistých skleniček a jakmile zcela vystydne, převážeme celofánem. Uložíme na suchém a temném místě.