Jahodovo rybízový džem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 215 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé jahody očistíme, propláchneme studenou vodou, zasypeme polovinou množství cukru a odložíme do druhého dne. Rybíz otrháme, přebereme a prolisujeme.
 - 
                                2
Z jahod slijeme šťávu, smícháme s rybízovou kaší a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme zbylý cukr a znovu společně provaříme. Nakonec přidáme jahody a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.