Mošt z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 510.5 mg
 - Vláknina 13333.3 mg
 - Vitamín A 13333.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 196 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé jahody očistíme, rychle propláchneme pod tekoucí vodou a rozmačkáme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
 - 
                                2
Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Rozlijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.