Marmeláda s jahodami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 135 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 317.6 mg
 - Vláknina 9050 mg
 - Vitamín A 9050 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.2 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jahod odstraníme stonky, opláchneme pod studenou vodou a větší jahody překrojíme. Dáme je do nízkého hrnce. Z želírovacího cukru odebereme 100 g a zbylým cukrem posypeme jahody v hrnci. Necháme je proležet celou noc.
 - 
                                2
Jahody s cukrem promícháme, hrnec dáme na sporák. Na mírném ohni za občasného promíchání přivedeme k varu. Potom ještě vaříme 10-15 minut. Cukr 100 g smícháme spolu s kyselinou citrónovou a přimícháme do vařících se jahod. Dobře promícháme a pokračujeme ve vaření už jen asi 3 minuty, potom marmeládu stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Tenké plátky mandlí osmahneme na suché pánvi dozlatova a vmícháme je do husté a uvařené marmelády, kterou důkladně promícháme. Hotovou marmeládu ještě horkou naléváme do připravených sklenic, které zavíčkujeme a na 4 minuty obrátíme víčky dolu. Následovně je obrátíme, necháme vychladnout a odložíme na chladné a tmavé místo.