Miska s rebarborou a jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 796 mg
 - Vláknina 9125 mg
 - Vitamín A 9125 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oloupeme rebarboru a pokrájíme ji na kousky.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr a nastrouhaný zázvor. Přivedeme k varu a přidáme do vína kousky rebarbory. Nesmíme ale rebarboru úplně rozvařit. Přecedíme rozvar přes síto a tekutinu ponecháme. Maizenu rozmícháme ve vodě a přidáme ji k tekutině přecezené z rebarbory. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Omyjeme jahody, rozpůlíme je a přidáme k uvařeným kouskům rebarbory. Zahřejeme, ale nevaříme, a vložíme do misek. Počkáme, dokud nevychladnou. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.