Piškotové jahodové řezy
Suroviny
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 20 g Cukr vanilka
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 300 g Džem meruňkový
 - 500 g Jahody zahradní
 - 40 g Želé dortové
 - 2.4 g Máslo čerstvé
 - 7 ks Vejce slepičí
 - 5 dl Voda pitná
 - 7 polévková lžíce Cukr krupice
 - 7 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 143.4 mg
 - Draslík 219.9 mg
 - Vláknina 1920.7 mg
 - Vitamín A 1920.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.
 - 
                                2
Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.
 - 
                                3
Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.