Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 117.8 mg
 - Draslík 26.1 mg
 - Vláknina 4096 mg
 - Vitamín A 4096 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké zahradní jahody očistíme od zelených lístků, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme máslo se dvěma špetkami soli, poté přimícháme rozšlehané vajíčko, přilijeme mléko, rozmícháme a postupně zapracujeme hrubou mouku. Těsto by mělo být vláčné a polotuhé. Položíme ho na pomoučený vál, vyválíme obdélníkový plát silný přibližně 1 cm a nakrájíme z něj přibližně 15 čtverečků. Do středu nakrájeného těsta klademe jahody, konce těsta dobře uzavřeme a utvoříme knedlíčky.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody. Knedlíčky vhazujeme do vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti 5 - 7 minut, po uvaření vyplavou na povrch.
 - 
                                3
Knedlíčky vybereme děrovanou naběračkou, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.