Osvěžující vínové želé s lesním ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 225.5 mg
 - Vláknina 13901.9 mg
 - Vitamín A 13901.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si namočíme 8 plátků želatiny do hrnečku s vodou a necháme ji 5 minut, aby nasákla.
 - 
                                2
Ve větším hrnci přivedeme k varu 300ml vody, nasypeme do ní 225g krupicového cukru a za občasného promíchání necháme cukr rozpustit a uvaříme sirup - vaříme ho přibližně 5 minut. Pak hrnec se sirupem odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Namočenou želatinu necháme v sítku odkapat, poté ji rozdrobíme do horkého sirupu a mícháme tak dlouho, až se úplně dohladka rozpustí. Potom přilijeme bílé víno a želatinový sirup s vínem dáme na 20 minut chladit.
 - 
                                4
Mezitím omyjeme čerstvé lesní ovoce: borůvky, maliny a jahody. Necháme je v sítu okapat, pak polovinu ovoce rozdělíme do 8 vyšších sklenic, zalijeme je "vínovým želé" do poloviny sklenic. Odložíme je na 2 hodiny do lednice a po této době postup opakujeme: druhou polovinu ovoce rozdělíme do sklenic, zalijeme je a znovu dáme vychladit na 2 hodiny. Želé s ovocem podáváme pouze vychlazené.