Jahodový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 228.8 mg
 - Vláknina 7350 mg
 - Vitamín A 7350 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z cukru a stejného dílu vody připravíme tzv. rozvar - vodu s cukrem v kastrůlku přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Potom rozvar zchladíme. (Část cukru můžeme nahradit glukózou či fruktózou.)
 - 
                                2
Do rozvaru přidáme omyté rozmixované ovoce a šťávu vymačkanou z celého citronu. Pokud má ovoce drobná zrníčka, můžeme je po rozmixování ještě propasírovat - není to však nutné. Směs necháme vychladit ve strojku na zmrzlinu, nebo v nižší krabičce či kovové misce, a po vychladnutí dáme zmrazit do mrazničky. Občas směs promícháme, aby se netvořily větší ledové krystalky.